به گزارش روابط عمومی استانداری؛ زینیوند معاون سیاسی و اجتماعی در نشست کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان که با حضور اعضای این کارگروه و محبوبی معاون آسیبها و مسائل اجتماعی وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: نقش دفاتر تسهیل گری در استان به خوبی انجام شده اما این امر باید تقویت شود.
زینی وند ادامه داد: در حال حاضر تمرکز برنامهها بر روی شهرهای زاهدان، زابل و چابهار است درصورتی که همه شهرها با مشکل حاشیه نشینی و به تبع آن با آسیبهای اجتماعی مواجه است و لذا برای تمام شهرهای استان در بحث حاشیه حاشیهنشینی باید برنامهریزی جدی صورت گیرد.
وی با اشاره به ظرفیت سمن ها در بحث مبارزه با آسیب های اجتماعی در استان گفت : در بحث فعالیت سمن ها در حوزه مبارزه با آسیبهای اجتماعی هم افزایی قابل ملاحظه ای در استان انجام شده ولی شکل گیری این فعالیت ها در چارچوب مشخص، نیازمند تصمیم گیری در سطح ملی و تدوین و ارائه آیین نامه و تعریف کارگروه در حوزه های مختلف آسیب های اجتماعی برای استفاده از ظرفیت سمن هاست .
وی خاطرنشان کرد: انجمن های خیریه و گروه های جهادی نیز در حوزه آسیبهای اجتماعی از جمله مبارزه با اعتیاد وارد عمل شده اند و ظرفیتهای خوبی دارند اما احساس این است که این مجموعه ها هم افزا نیستند و جزیرهای کار میکنند لذا این گروهها باید کنار هم قرار بگیرند تا با تجمیع ظرفیتهای بالقوه بتوانیم تصاعدی در امر پیشگیری در آسیب ها به پیش برویم.
معاون استاندار گفت: مجوز های خوبی در راستای فعالیت سمنها صادر شده و پتانسیلهای خوبی پای کار آمدند و در همین جهت مکانی به عنوان سمن سرا آماده و در حال تجهیز است تا در اختیار آنها قرار گیرد .
وی ادامه داد: در حوزه مبارزه با آسیبهای اجتماعی باید از استانهایی که مسئله کمتری دارند و ظرفیتها شان بیشتر است به عنوان استان معین ثابت استفاده کنیم .
زینی وند افزود: مجمع خیرین درحوزه آسیبهای اجتماعی وزارت کشور می تواند به صورت اختصاصی برای استان سیستان و بلوچستان برنامه ریزی نماید چرا که به صورت خاص و جدی در حوزه آسیب ها باید به این است آن پرداخته شود .
محبوبی معاون امور آسیب ها و مسائل اجتماعی وزارت کشور نیز در این نشست با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری در حوزه آسیبهای اجتماعی گفت: مقام رهبری همواره در نشست های مختلف به موضوع آسیب های اجتماعی اشاره دارند و کاهش معضلات و آسیبهای اجتماعی دغدغه جدی ایشان است.
وی گفت: این نگرانی ها و دغدغه های مقام رهبری در حوزه آسیبهای اجتماعی تکلیف بزرگی است که بر دوش همه مسئولین قرار دارد.
محبوبی اظهار داشت: در راستای این مسئولیت ترویج اخلاق حسنه در سطح خرد باید مورد توجه قرار گیرد و در سطح حاکمیتی نیز به گونهای عمل کنیم تا فرایندهای مدیریتی بهبود پیدا کند و اعتماد مردم به سیستم اجرایی جلب شود.
وی افزود: سیستم های فرهنگی از جمله آموزش و پرورش فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات نقش مهمی در در این امر دارند و باید به عملکرد آنها امید داشت.
وی افزود: موضوع سلامت اجتماعی از گذشته مورد توجه بوده و در دستور کار قرار دارد چرا که اگر بخواهیم سلسله علتهای بروز آسیبهای اجتماعی را شناسایی و کنترل کنیم.
سلامت اجتماعی و سرمایه اجتماعی دو کلید واژه مهم در این مقوله هستند که باید برای ارتقای این حوزه تلاش کنیم تا بتوانیم در بحث مقابله با آسیب های اجتماعی موفق باشیم .
این مقام خاطر نشان کرد: در حوزه سلامت اجتماعی باید در بخش پیشگیری در حوزه اعتیاد وارد عمل شویم .